Bijna 8.000 mensen op wachtlijst voor ruimtereis

Er staan al 7.957 mensen op de wachtlijst van het ruimtevaartbedrijf Virgin Galactic om als toerist naar de ruimte te gaan. Het bedrijf van miljardair Richard Branson wil tegen deze zomer de eerste mensen de ruimte in sturen.

Na een eerste test in december 2018 was het bedrijf gestopt met het verkopen van tickets. Er waren al 603 reservaties uit 60 landen. De prijzen van de tickets liepen op tot 250.000 dollar. En Virgin Galactic bleef verschillende aanvragen krijgen.

Het bedrijf zal vanaf woensdag opnieuw een reeks plaatsen aanbieden. Kandidaten moeten een voorschot betalen van 1.000 dollar. Al bijna 8.000 mensen staan op een voorlopige wachtlijst. Het bedrijf heeft in het ruimtetoerisme rechtstreeks concurrentie van Blue Origin, het bedrijf dat is opgericht door Jeff Bezos, de topman van Amazon.

AFP or licensors

Meest gelezen