Buurtbewoners "slechtste straatje van Muizen" zijn erbarmelijke staat wegdek beu: "Ze zeiden dat geld op was"

De Willendriesstraat in Muizen bij Mechelen wordt wel eens het “slechtste straatje van Muizen” genoemd. Het wegdek ligt er slecht bij en de riolering ontbreekt. Buurtbewoners hopen al bijna 20 jaar op een oplossing. “Er werden hier het voorbije jaar vier mensen afgevoerd naar het ziekenhuis. Zij waren allemaal gevallen door de erbarmelijke staat van ons stukje straat”, vertelt een buurtbewoonster. 

In Muizen bij Mechelen wordt een deel van de Willendriesstraat in de volksmond “het slechtste straatje van Muizen” genoemd. Vier jaar geleden startten de wegenwerken in de buurt. “Die heraanleg stopte net voor de spoorwegbrug. Ze zeiden ons dat het geld op was”, vertelt Anita, één van de buurtbewoners die er al 11 jaar woont.

“Door de wegenwerken kwamen er veel vrachtwagens voorbij. Door het gewicht is de weg nog boller gaan staan en is hij er nog slechter aan toe dan voordien. Er werden hier het voorbije jaar vier mensen afgevoerd naar het ziekenhuis. Zij waren allemaal gevallen door de erbarmelijke staat van ons stukje straat.” 

“Strontjes komen boven drijven”

Niet alleen de bolle weg ergert Anita, maar ook het gebrek aan riolering. “Al het vuile water komt gewoon in de beek terecht. Sommige septische putten werken niet zoals ze moeten. Dat wil dus zeggen dat, heel oneerbiedig gezegd, de strontjes komen bovendrijven in de beek.”

De stad Mechelen zegt dat ze de Willendriesstraat in Muizen wel degelijk gaan vernieuwen in de loop van volgend jaar. Mechelse schepen van Openbare Werken Patrick Princen (Groen): “We hebben middelen voorzien voor de heraanleg, maar Infrabel zit ook nog met een aantal werken iets verderop in de straat. Ik heb beslist om de werken op elkaar af te stemmen, want het zou zonde zijn de weg aan te leggen om nadien er terug werfverkeer over te sturen.”

Meest gelezen