LaPresse

Het nieuwe coronavirus: hoeveel mensen zijn besmet, genezen en overleden?

Elke dag opnieuw worden mensen besmet met het coronavirus. Een aantal onder hen sterft, maar velen genezen ook. Hieronder vindt u de cijfers, die we 2 keer per dag updaten. Op de kaart ziet u in welke landen mensen besmet zijn en hoeveel het er zijn.

Cijfers wereldwijd

Cijfers België

vastgestelde besmettingen

overleden

genezen

We zetten bovenstaande cijfers even in perspectief: het nieuwe coronavirus is in opmars en media besteden er heel veel aandacht aan, maar dat betekent niet dat het virus gevaarlijker is dan bijvoorbeeld het griepvirus.

Jaarlijks sterven er 40.000 mensen in Europa aan het griepvirus. Dat zijn er alleen al in België 3 per dag. Het nieuwe coronavirus is wel iets besmettelijker dan griep en wie besmet raakt heeft ook iets meer kans om te overlijden. Er is ook nog geen vaccin voor dit coronavirus. Voor de rest lijken de twee virussen heel erg op elkaar, met dezelfde symptomen.

In kaart: in deze landen werden besmettingen vastgesteld

Beweeg met de cursor over de kaart om de cijfers per land/regio zichtbaar te maken.

De meest recente cijfers vindt u op de website van de Johns Hopkins Universiteit.

Meest gelezen