Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Deeldorpen Hoogstraten krijgen feestbudget

Het stadsbestuur van Hoogstraten voorziet een feestbudget voor haarzelf en haar deeldorpen om tijdens de winterperiode de straten gezelliger te maken. Elk dorp krijgt 12.000 euro. Daarmee kunnen ze bijvoorbeeld kerstverlichting voorzien, gebouwen aankleden of een kerststal bouwen.

Het stadsbestuur van Hoogstraten wil meer sfeer creëren tijdens de winterperiode.  Hoogstraten zelf, maar ook Meer, Meersel-Dreef, Meerle, Minderhout en Wortel krijgen een eigen budget om iets te organiseren. Ze kunnen er bijvoorbeeld kerstversiering mee voorzien, gebouwen feestelijk mee aankleden of een kerststal bouwen.

"Het is de eerste keer dat we zo'n burgerbudget voorzien", zegt Marc Van Aperen, burgemeester van Hoogstraten. "Zo willen we hier het gemeenschapsgevoel verhogen. We geloven dat de inwoner zelf het beste kan inschatten wat nodig is om zijn straten gezelliger te maken."

12.000 euro

Elke dorpsraad in Hoogstraten krijgt 12.000 euro en die moeten ze dan de komende zes jaar gebruiken. Dat mogen ze in één keer opgebruiken of over verschillende jaren verspreiden. Er komt ook nieuwe kerstverlichting aan de Vrijheid, de hoofstraat van Hoogstraten.  Die betaalt de stad zelf.

Meest gelezen