Radio 2

Wolvertemse duivenmelker wanhopig: sperwer doodt al zijn duivenjongen

In Wolvertem heeft een sperwer al zeven van de 20 duivenjongen gedood van een duivenmelker. De jongeman zit met de handen in het haar. Sperwers zijn een beschermde diersoort, en veel kan hij dus niet doen. 

In Wolvertem is een sperwer actief. De roofvogel heeft de afgelopen week zeven duivenjongen aangevallen en opgegeten. Eigenaar Bert Brouwers is er het hart van in: "De jongen zijn een makkelijke prooi omdat ze voor het eerst uitvliegen en nog wat onzeker zijn. Daardoor zijn er deze week al zeven beestjes gedood. Heel pijnlijk, want de duiven zijn echt een deel van ons gezin. Ook de kindjes komen altijd kijken als ze terugkomen van wedstrijd." 

Meer slachtoffers

Ook van collega duivenmelkers uit de buurt, hoort Bert gelijkaardige verhalen. "Zij vertellen me dat ook hun jaarlingen of oudere duiven slachtoffer zijn geworden van de sperwer. Heel tragisch want we stoppen heel wat tijd in die wedstrijden. Je zal zien, net als je een goed prijsdier hebt, of eentje waarin je gelooft, is de sperwer ermee weg." De sperwer is een beschermde diersoort, en dus mag er niet op gejaagd worden. Voorlopig zit er dus niets anders op dan hopen, dat de duiven hem snel genoeg af zijn. 

Wikipedia Picasa 2.7

Meest gelezen