Radio 2

Extra parkeerplaatsen voor zorgverleners in Scherpenheuvel-Zichem

Zorgverleners hebben het vaak moelijk om een parkeerplaats te vinden. De inwoners van Scherpenheuvel-Zichem kunnen voortaan met een groene sticker op het raam aangeven dat de zorgverleners hun auto even voor hun garagepoort of op hun oprit mogen parkeren.  

Het is een bekend probleem: thuisverplegers of dokters hebben het, zeker in drukke centra, moeilijk om een parkeerplaats te vinden. Soms moeten ze fout parkeren of betalend parkeren, zonder garantie dat ze binnen de betaalde tijd terug zijn. Het overkomt ook geregeld Annelies Ooms. Zij is thuisverpleger en gemeenteraadslid voor N-VA in Scherpenheuvel-Zichem.  Ze kaartte het probleem in de gemeenteraad aan. 

Groene sticker

De gemeente voert nu op haar voorstel het systeem van zorgparkeren in.  "Het systeem is heel eenvoudig", zegt Ooms. "Inwoners van Scherpenheuvel-Zichem kunnen hun oprit of parkeerruimte voor de garagepoort gratis ter beschikking stellen van zorgverleners. Dat doen ze door middel van een groene sticker op het raam met de vermelding 'zorgparkeren'. De zorgverlener kan er dan tijdens een huisbezoek maximum een half uurtje parkeren. Maar toont wel duidelijk zijn  contactgegevens achter de voorruit van zijn auto. " Mensen die willen meedoen kunnen de sticker verkrijgen bij het gemeentebestuur of het OCMW. 

Meest gelezen