Beeld uit archief

Extra veiligheidsmaatregelen in Gent voor wedstrijd AA Gent-AS Roma

Gent verwacht morgen 1.300 Italiaanse supporters voor de Europa League wedstrijd van AA Gent tegen AS Roma. De club werkte samen met de politie extra veiligheidsmaatregelen uit. Zo zullen de supporters van AS Roma onder politiebegeleiding naar het stadion worden gebracht. 

Morgen speelt AA Gent tegen AS Roma in de Ghelamco Arena in Gent. Hiervoor worden extra veiligheidsmaatregelen genomen. Vorige week werd de heenwedstrijd in Rome gespeeld. Toen werd er speciaal voor de supporters van Gent apart openbaar vervoer voorzien naar het stadion.  AA Gent zal dit nu ook doen voor de Italiaanse club. “Het is de eerste keer dat we met de tegenstander afspraken kunnen maken rond het vervoer van en naar het stadion”, zegt veiligheidsadviseur Dirk Piens. De supporters zullen van de Korenmarkt met de tram vervoerd worden naar het UZ en vanaf daar begeleid worden door de politie naar het stadion.

Geen maatregelen tegen coronavirus

Ondanks de elf doden in Italië door het coronavirus worden er daarvoor geen maatregelen genomen. Sterker nog, tijdens de onderhandelingen met AS Roma is het woord corona niet gevallen. “De supporters komen uit een streek die niet getroffen is door het virus”, zegt Dirk Piens.

Als de 1.300 supporters aankomen in het stadion ondergaan ze een controle door stewards net zoals bij andere Europese wedstrijden. De stewards worden vergezeld door speciale honden die bijvoorbeeld vuurwerk kunnen opsporen. “Supporters die in de buurt van het stadion vuurwerk bij zich hebben kunnen uitgesloten worden van de wedstrijd”, benadrukt Piens. Naast de speciale honden zullen er ook boodschappen op led borden verschijnen in het Italiaans die zowel op de Korenmarkt als aan het stadion staan. 

In totaal zijn er zo’n 450 medewerkers die de organisatie en veiligheid in goede banen leiden. Voor een gewone wedstrijd zijn dat er 300.

Meest gelezen