Gezin uit Halle ook vast in 'corona-hotel' Tenerife: "Hopelijk mogen kindjes toch in zwembad"

Onder de Belgen in het hotel in Tenerife waar een besmetting van het coronavirus is ontdekt, zit ook Tim met zijn gezin uit Halle. Zij kwamen maandagavond toe, en moesten een dag later al meteen in quarantaine. "Al zijn we intussen de kamer uitgegaan, net als de andere hotelgasten". 

Het lijkt intussen een rode draad in alle getuigenissen van Belgen die in het hotel in Tenerife verblijven. Er is amper informatie. "Dat klopt", zegt Tim De Cauter uit Halle. "We halen onze nieuws uit de Belgische media. Van het hotel kregen we enkel een briefje onder de deur geschoven dat we de kamer niet mogen verlaten. De touroperator stuurde een algemene sms dat we zo snel mogelijk meer informatie krijgen. Dat is helaas nog niet gebeurd." 

Mondmaskers

Maandagavond kwam het gezin uit Halle aan in het hotel in Tenerife. "Toen we 's ochtends opstonden lag het briefje onder de deur.  Toen ik uitleg ging vragen aan de receptie, en overal mondmaskers zag, wist ik hoe laat het was.  Je merkt dat het personeel hier ook niet goed weet wat te doen. Zo was het avondeten pas dinsdagavond voorzien om 23u, maar toen sliepen we al lang. Intussen krijgen we wel weer op normale uren eten. Maar we hebben geen idee hoelang we hier moeten blijven." 

Zwembad

Intussen is het gezin de kamer wel al uitgegaan. "We zitten hier met twee kleine kindjes. Die kan je niet eeuwig bezighouden met de iPad of een boekje. Bovendien zien we de andere gasten ook druppelsgewijs naar buiten komen. Er wordt ons voorlopig niet gevraagd om terug naar de kamer te keren." Dus nu is het voor het gezin afwachten, en wat genieten van de zon. "Het is niet duidelijk of we nu het zwembad in mogen of niet. De kindjes zouden dat fantastisch vinden. Maar ook daarvoor is het nog even afwachten. " 

Meest gelezen