2017 Invision

Bob Iger, de grote baas van Disney, stapt op

Disney-topman Bob Iger treedt met onmiddellijke ingang af als CEO. Dat heeft het bedrijf dinsdag na het sluiten van de beurs bekendgemaakt. Iger zal opgevolgd worden door Bob Chapek. Een reden voor het ontslag is er niet gegeven, maar de vertrekkende topman liet weten dat het nu een geschikt moment is. 

Het aandeel van Disney verloor na de bekendmaking van het nieuws meer dan 3 procent in de nabeurse handel. Iger was sinds 2005 de hoogste baas bij Disney. Onder zijn bewind werd onder meer Lucasfilm overgenomen, waardoor Disney de rechten op de Star Wars-franchise en Indiana Jones in handen kreeg. Iger is ook de grote man achter het inlijven van de entertainmenttak van 21st Century Fox, waarmee tientallen miljarden dollars gemoeid waren.

Volgens de vertrekkende topman is het nu een geschikt moment om de leiding over te dragen. Iger blijft tot 2021 overigens nog wel in functie als voorzitter van het concern. Zijn opvolger Chapek wordt de zevende CEO in de geschiedenis van Disney. Hij studeerde ooit microbiologie en later bedrijfskunde, en werkt inmiddels al jaren voor Disney. 

Meest gelezen