"Had me toch laten zitten waar ik zat. Ik zat daar zo goed!"

Nauwelijks enkele seconden oud, maar dat weerhield de piepjonge Isabela Pereira de Jesus er niet van om de omstanders die bij haar geboorte aanwezig waren, of was het alleen de verloskundige, een vernietigende blik toe te werpen. Alsof ze wilde zeggen: "Vandaag word ik geboren en men heeft nog niet eens voor een gepaste feestoutfit gezorgd." Althans, zo zag fotograaf Rodrigo Kunstmann het alvast toen Isabela het levenslicht zag in een ziekenhuis in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro. Hij deelde de foto op Facebook die onmiddellijk viraal ging. 

Kunstmann op nieuwswebsite The Evening Standard: "Ik voel me zo gezegend. Ik had nooit gedacht dat één enkele foto zo’n invloed zou hebben en mijn leven zo zou veranderen. Ik werk intussen al 11 jaar lang als fotograaf en kan andere fotografen nu alleen maar toewensen om hun dromen nooit op te geven." Het was dus volgende foto van Isabela, die de afgelopen dagen viraal ging:

Volgens Kunstmann begon de kersverse baby, die op 13 februari geboren werd, pas te huilen toen haar navelstreng doorgeknipt werd. Moeder Daiane op nieuwswebsite G1: "Isabela heeft duidelijk haar eigen willetje en dat toonde ze al toen ze ter wereld kwam. Ze is een dapper meisje, dat het nu al tot 'meme' geschopt heeft. En die rimpels op haar voorhoofd, die toont ze ook als ik een luier vervang of als ik haar eten geef."

"Toen ik de foto op Facebook publiceerde, vermoedde ik wel dat hij het in zich had om uit te groeien tot een 'meme'. Maar er is altijd die factor van geluk nodig", aldus Kunstmann nog. Op sociale media leverde de “boze, nukkige” gezichtsuitdrukking alvast volgende reacties op:

Meest gelezen