Museum voor Schone Kunsten in Gent start infocampagne over corona bij van Eyck-tentoonstelling 

In het MSK Gent loopt de grootste overzichtstentoonstelling ooit over de middeleeuwse schilder Jan van Eyck en daar komen duizenden mensen uit heel de wereld op af, soms ook uit landen waar corona is uitgebroken. Om een mogelijke besmetting te vermijden, start het museum met een informatiecampagne voor medewerkers én bezoekers. 

Nog tot eind april ontvangt het Museum voor Schone in Gent duizenden binnen- en buitenlandse bezoekers op de tentoonstelling "Van Eyck. Een optische revolutie". Het is de grootste overzichtstentoonstelling ooit over het werk van de middeleeuwse schilder Jan van Eyck, die bij het grote publiek vooral bekend is door het werk "De aanbidding van het lam gods".  Er komen ook kunstliefhebbers op af uit landen waar al coronabesmettingen zijn vastgesteld. Het museum wil vermijden dat het virus zich in het museum kan verspreiden en start met een informatiecampagne.

"Voorlopig alleen preventieve maatregelen"

"In overleg met de dienst noodplanning van de stad Gent afficheren we in het museum een aantal preventieve maatregelen", zegt directeur Johan De Smet. "We roepen zowel medewerkers als bezoekers op om bijvoorbeeld voldoende de handen te wassen. Ook bevelen we aan om contact met andere bezoekers te vermijden." Het MSK staat in voortdurend overleg met de stadsdiensten en met de federale overheidsdienst Volksgezondheid. "Als het nodig is, nemen we bijkomende maatregelen maar dat is nu nog niet aan de orde", benadrukt De Smet. 

(lees verder onder de foto)

Radio 2

"Geen buitenlandse afzeggingen door corona"

"De tickets blijven erg vlot verkopen en we hebben voorlopig nog geen enkele buitenlandse afzegging gekregen die rechtstreeks verband houdt met het coronavirus", zegt Johan De Smet nog.  Het museum gaat er ook van uit dat dit niet zal gebeuren. "We hebben nog niet nagedacht hoe we om zouden gaan met mensen die cancellen door het virus, dat is veel te voorbarig." 

Meest gelezen