Schoorsteen komt los en valt op straat in Gent

Een huis in Ledeberg bij Gent is zwaar beschadigd geraakt, toen de schoorsteen los kwam en op straat viel. De brokstukken kwamen ook op geparkeerde auto's terecht, maar niemand raakte gewond. De brandweer is intussen begonnen met de herstellingswerken. 

De bewoner van het huis had een dagje vakantie en lag wat uit te slapen toen hij plots een dreun hoorde. " Toen ik naar buiten keek zag ik de brokstukken op straat liggen. Wellicht hebben de stormen van de voorbije dagen en weken de schoorsteen instabiel gemaakt en dan is één windstoot voldoende om naar beneden te donderen." Bjorn is opgelucht dat er niemand gewond is geraakt door de val van z'n schoorsteen. "Het is Krokusvakantie en normaal gezien passeren hier alle dagen veel schoolkinderen, maar nu was er geen volk op straat. "

De brandweer moest de straat enkele uren afsluiten voor herstellingswerken. Omdat het dak nu voorlopig hersteld is, hoeft de bewoner geen ander onderkomen te zoeken. 

Meest gelezen