Tsui (Wikipedia.org)

Jobstudente kippenkraam die overvallers hielp krijgt werkstraf van 120 uur

Een 22-jarige vrouw is veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur omdat ze twee vrienden heeft geholpen bij een overval op een kippenkraam in Londerzeel waar ze als jobstudente werkte.

Twee daders pleegden op 18 oktober 2017 een overval op de jobstudente en de uitbaatster van een kippenkraam in Londerzeel. Ze bedreigden de vrouwen met een wapen, deelden rake klappen uit en gingen aan de haal met 2250 euro. Kort na de feiten dook er op het sociale mediaplatform Snapchat een filmpje op waarin te zien was hoe dezelfde jobstudente en drie mannen de buit van de overval onderling verdeelden. Uit onderzoek van haar gsm bleek ook dat de vrouw verschillende smsen had uitgewisseld met de overvallers en dat ze hen informatie over het kippenkraam had gegeven.

Psychologisch zwaar

Uitbater Stijn Ameye is blij dat de zaak nu eindelijk achter de rug is. "We hebben veel schade geleden door de overval. De buit hebben we nooit teruggezien en we zijn een tijdje gesloten gebleven om alles te verwerken. Ook in onze omzetcijfers hebben we dat nog een tijdje gevoeld. Vooral voor mijn vrouw, die toen in de winkel stond, is het psychologisch heel zwaar geweest. Om die reden is ze intussen ook gestopt met in het kraam te werken." 

De twee overvallers zijn minderjarigen die al meermaals in aanraking zijn gekomen met de jeugdrechter. Een derde man, die chauffeur had gespeeld, is een meerderjarige vriend. Ook de chauffeur kreeg - net als de jonge vrouw - een werkstraf opgelegd. Als ze die niet uitvoeren, moeten ze twee jaar naar de gevangenis.

Meest gelezen