Jeugdcafé Patjelli in Eeklo opnieuw open: “Jongeren moeten kunnen uitgaan”

Het jeugdcafé Patjelli in Eeklo gaat dit weekend opnieuw open, nadat het twee weekends dicht moest door klachten van buurtbewoners. De buurtbewoners hadden vooral last van nachtlawaai, vechtpartijen en wildplassers. De uitbaters van het café en de burgemeester hebben nu samen nieuwe afspraken gemaakt.

Jeugdcafé Patjelli mag dit weekend terug open.  Het café moest op bevel van de burgemeester twee weekends dicht door overlast. De buurtbewoners klaagden onder meer over wildplassers. Maar vanaf nu gaan de uitbaters een bewakingsdienst inschakelen om de rust buiten te behouden. “Op die manier vermijden we overlast en houden we het doenbaar voor iedereen”, vertelt Vandevelde. 

Er zijn ook nieuwe afspraken gemaakt die de klachten van de buren moeten beperken. Zo is het de bedoeling dat de uitbaters de feestgangers bewust maken over de klachten die er zijn. “Ik ga dat goed opvolgen, maar het moet geen heksenjacht worden. Jongeren moeten nog kunnen uitgaan”, zegt burgemeester Vandevelde.

Vandalisme

Door het vandalisme zijn er de laatste drie jaar meer dan 70 tussenkomsten geweest van de politie. Er zijn brievenbussen en verkeersborden kapotgemaakt, maar ook spiegels van auto’s zijn losgemaakt. De burgemeester betreurt dit en hoopt nu op een aangenamere buurt: “Mijn stad moet aangenaam blijven voor iedereen.” 

Meest gelezen