VRT/Chris Verhaeghe

Komt annulatieverzekering tussen bij reis naar coronagebied?

Reisbijstandsorganisaties krijgen al enkele dagen veel vragen van toeristen die een reis geboekt hebben of willen boeken naar een gebied waar het coronavirus is opgedoken. De meest gestelde vraag gaat over de mogelijkheid een reis te annuleren. 

Danny Smagghe van Touring zegt dat er de voorbije dagen ruim 400 oproepen binnenkwamen van klanten die vragen hadden over het coronavirus. De meeste bellers willen weten of het mogelijk is een geplande reis te annuleren.  

Advies van Buitenlandse Zaken is cruciaal

"De annulatieverzekering komt enkel tussen als Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies geeft voor de bestemming. Dat is nu het geval voor China en 11 steden in Noord-Italië. Uiteraard moet de reis al geboekt zijn voordat het negatieve reisadvies er was", zegt Smagghe. 

Als je dus een reis geboekt hebt naar Tenerife en je wilt die annuleren, komt de reisverzekering niet tussen, want voor Tenerife is er geen negatief reisadvies. Mensen die geboekt hadden in het hotel dat nu onder quarantaine staat in Tenerife, kunnen in de eerste plaats bij hun reisagent terecht. 

"Voor alle duidelijkheid", voegt Danny Smagghe er aan toe, "Onze reisbijstand  blijft uiteraard volledig gelden voor wie bij ons verzekerd is en op reis een materieel of fysiek probleem heeft dat niets met het coronavirus te maken heeft."

Meest gelezen