Andrew Brookes AB Still Ltd

Politie in Geel, Laakdal en Meerhout wil internetcriminaliteit voorkomen

De politiezone Geel-Laakdal-Meerhout heeft het politieplan voor de komende zes jaar vastgelegd. De agenten gaan meer inzetten op criminaliteit via het internet, want dat fenomeen duikt steeds vaker op. Vooral preventie is belangrijk.

Meer inzetten op internetcriminaliteit is één van de punten van het nieuwe politieplan van de zone Geel-Laakdal-Meerhout. "Het onderzoek naar de daders wordt uitgevoerd door de federale gerechtelijke politie. We kunnen wel onze eigen mensen verder opleiden in alle vormen van cybercriminaliteit. Zo worden de aangiften van slachtoffers perfect afgewerkt. Het onderzoek kan dan op een hoger niveau worden uitgevoerd", vertelt korpschef Dirk Van Aerschot.

Voor de preventie gaan we ook werken met vrijwilligers

Dirk Van Aerschot, korpschef

De politiezone werkt ook preventief: "Preventie is een heel groot luik binnen het plan. Het is de beste beveiligingsmaatregel tegen cybercriminaliteit. Het onderzoek naar internetcriminelen is heel complex, dus je kan beter voorkomen dat je er het slachtoffer van wordt. We gaan tips en adviezen geven over hoe mensen zich best kunnen beschermen tegen cybercriminaliteit. Daarvoor willen we werken met vrijwilligers om toelichtingen te geven aan wie daar nood aan heeft."

Meest gelezen