dokter Kristof Smeets, dokter Leonie Geukens en dokter Raf Suy

Sportkliniek AZ Vesalius in Tongeren wordt uitgebreid

De sportkliniek in het Vesalius ziekenhuis in Tongeren is een succes en wordt uitgebreid. De sportkliniek wil samenwerken met sportartsen in de buurt voor voedingsadvies of trainingsadvies. En er is ook een samenwerking opgestart met sportverenigingen.

Een jaar geleden werd in het ziekenhuis een sportkliniek opgericht door 3 sportdokters, waar sporters meteen terecht kunnen op maandag als ze in het weekend een blessure hebben opgelopen. "We merken dat patiënten het appreciëren dat ze snel en goed geholpen worden", zegt sportchirurg Kristof Smeets. "Sporters vinden sneller hun weg naar ons, waardoor ze de spoeddienst ook minder belasten."

Sportartsen uit de buurt

De sportkliniek wil nu uitbreiden en de samenwerking vergroten. "We kregen steeds vaker de vraag van sporters die voedings- of trainingsadvies willen. Daarom gaan we nu samenwerken met regionale sportartsen, zodat we de krachten kunnen bundelen en extra zaken kunnen aanbieden."

Ook met de sportverenigingen in Maasmechelen werken we samen

"We hebben contact met de sportverenigingen in de buurt om medische zorg aan te bieden", gaat Kristof Smeets verder. "Als een speler een blessure of een spierscheur oploopt in het weekend, kunnen we die maandag zien, zodat de speler de sport snel kan hervatten."

Meest gelezen