Vrouw uit Torhout aangehouden voor onopzettelijke doding zoon omdat ze hem misschien te veel pijnstillers gaf

Een vrouw van 31 uit Torhout wordt ervan verdacht dat ze haar zoon van twee jaar onopzettelijk heeft gedood. Ze gaf het kind mogelijk een te grote dosis pijnstillers na een operatie aan de amandelen. De jongen overleed op 16 februari, gisteren werd de moeder aangehouden.

Toen de peuter na de ingreep opnieuw thuis was, bleef het volgens de moeder huilen van de pijn. De vrouw wilde hem helpen met pijnstillers. "Ik had geen idee van de gevolgen", zei ze. Beide ouders zijn ontroostbaar en krijgen veel steun van familie en vrienden. 

Het gerecht beval een autopsie op het lichaam van de jongen. "Uit het onderzoek is gebleken dat dit overlijden het gevolg zou kunnen zijn van onopzettelijke doding”, zegt Frank Demeester, procureur bij het parket van Brugge.

De vrouw werd gisteren aangehouden en naar de gevangenis gebracht. Vandaag mag ze de gevangenis kort verlaten om de begrafenis van haar zoontje bij te wonen, daarna gaat ze opnieuw naar de gevangenis. Vrijdag beslist de raadkamer of de vrouw nog langer aangehouden moet blijven.

Meest gelezen