Vliegtuigbom uit WOII gevonden in Maasmechelen: 150 inwoners mogen terug naar huis

In Maasmechelen is een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden tijdens graafwerken in de Tulpenstraat. Zo'n 150 bewoners werden geëvacueerd, maar mogen ondertussen naar huis. Ontmijningsdienst DOVO heeft de bom onschadelijk gemaakt.

"Wij moeten allemaal ons huis verlaten", zegt Inge Coster. "Dus nu ga ik maar een dagje naar Maastricht met mijn mama", vult dochter Femke aan. 

Mijn zoon mag altijd even bij mij komen logeren

Ook Danny werd verwittigd door zijn zoon: "Onze zoon woont hier en hij moet zijn huis voor enkele uren verlaten. Hij mag altijd bij ons komen logeren als het nodig is. Het zou gaan om een bom waar nog twee onstekingsmechanismen zouden inzitten. Dus wel spannend allemaal!"

Er werd een perimeter ingesteld zodat DOVO zonder risico's de bom onschadelijk kon maken. "In totaal zijn zo'n 150 inwoners van de Tulpenstraat geëvacueerd", zegt burgemeester Raf Terwingen. Kort na de middag werd de bom ontmanteld en konden de bewoners terug naar huis.

Meest gelezen