De aangetroffen kurk.

Vrouw uit Puurs sterft na slok van verdachte fles wijn: parket doet oproep

Het parket van Mechelen is op zoek naar flessen rode wijn van het merk Black & Bianco. Enkele maanden geleden is een vrouw uit Puurs gestorven nadat ze een glas rode wijn had gedronken. Achteraf bleek dat er drugs aan de wijn waren toegevoegd. Het parket doet nu een beroep op het publiek om de herkomst van de fles te achterhalen. 

De vrouw van 41 overleed vorig jaar in het ziekenhuis van Sint-Niklaas, nadat ze vijf dagen eerder met spoed was opgenomen. Het ging om een verdacht overlijden dus het parket opende een onderzoek. Daaruit bleek dat de vrouw een dodelijke hoeveelheid MDMA en MDA in haar bloed had. "Het slachtoffer kon in het onderzoek niet gelinkt worden aan het gebruik van harddrugs", klinkt het bij het parket.

"De vrouw had de dag van haar opname een glas rode wijn gedronken. Volgens een getuige die erbij was, had het slachtoffer na een slok de fles uitgegoten omdat de wijn slecht smaakte. Korte tijd later werd de vrouw onwel, verloor ze het bewustzijn, waarop de getuige de hulpdiensten verwittigde."

Op dit moment is het nog niet duidelijk van waar de fles kwam. Het gaat om een fles "RED Merlot Cabernet Sauvignon 2016" van het merk Black & Bianco. De orginele fles wijn heeft een zwarte kurk, maar de fles in kwestie had er een met een bruine kleur. "De onderzoekers gaan er vanuit dat de fles gemanipuleerd werd en dat er drugs aan de wijn werden toegevoegd", zegt het parket. 

Lees verder onder de foto.

De verdachte fles wijn.

Het parket laat weten dat er op dit moment nog maar één gemanipuleerde fles werd aangetroffen, maar doet een oproep naar mensen om waakzaam te zijn.

"Wie een dergelijke fles in bezit heeft en waarvan de originele kurk en omhulsel gemanipuleerd zou zijn, wordt uitdrukkelijk gevraagd om die niet te openen en om de politie van PZ Klein-Brabant te verwittigen op het nummer 03/293 22 32.  Ook wie informatie heeft over de herkomst van deze fles, wordt gevraagd om de politie op hetzelfde nummer te contacteren."

Meest gelezen