Radio 2

Verschillende straten in het Waasland afgesloten na wateroverlast 

In Beveren, Kruibeke, Sint-Niklaas, Temse en Waasmunster staan enkele straten blank na de hevige regenval van de voorbije dagen. Sommige wegen zijn zelfs helemaal afgesloten voor het verkeer. 

In het Waasland staan verschillende straten blank door de overvloedige regenval van de afgelopen dagen en de gesmolten sneeuw van deze morgen. De grootste problemen worden gemeld in de Barbierbeekvallei tussen Kruibeke en Bazel. Daar staan verschillende straten blank maar huizen zijn er niet bedreigd.

Rij geen afgesloten straten in!

De gemeentebesturen roepen bestuurders op om de verkeersborden goed na te leven en geen afgesloten straten in te rijden.  Een auto sukkelde al in de gracht in de ondergelopen Kerkstraat in Kruibeke. Ook andere straten daar zijn afgesloten omdat ze te kampen hebben met wateroverlast. Dat zijn onder meer de Pismolenstraat, Sint-Pietersdoorn en de Kromstraat. Ook stroomopwaarts aan de Barbierbeek zijn er verschillende straten getroffen. Onder meer de Luirikstraat is voor alle verkeer afgesloten. 

Ook elders in het Waasland

In de Ruisstraat in Tielrode is een gracht overgelopen waardoor tuinen onder water kwamen te staan. En in de Smesstraat in Temse overstroomde een deel van de straat. In Vrasene bij Beveren staat onder meer de Steenbeekstraat blank. De brandweer kreeg ook verschillende meldingen binnen uit Sint-Niklaas en Waasmunster. 

Meest gelezen