Alcohol in dienstencentrum Eeklo blijft ook na seniorenprotest duurder: "Wie wil doorzakken, moet maar op café gaan"

De hogere tarieven voor alcohol in dienstencentrum Zonneheem in Eeklo blijven van kracht, ook na het protest van senioren afgelopen zomer. De maaltijden worden wél opnieuw iets goedkoper.

Afgelopen zomer brak er protest uit in Eeklo toen bleek dat de prijzen voor aperitieven, zware bieren en maaltijden fors omhoog gingen in het dienstencentrum. De drankprijs steeg met ongeveer 1 euro, de maaltijden werden tot 6 euro duurder. Dat viel niet in goede aarde bij de vele senioren die er dagelijks komen. Het protest kreeg ook nationale aandacht. Stad Eeklo beslist nu om de tarieven bij te stellen, maar alcohol blijft duur. 

We blijven inzetten op matig alcoholgebruik

Schepen Danny Smessaert

"We passen de prijzen aan omdat we merken dat er minder mensen langskomen", zegt schepen Danny Smessaert (SMS). De maaltijden worden opnieuw wat goedkoper, Eeklonaars zullen tussen de 6 en 8 euro betalen in de plaats van 10 euro.  

"Wie echt wil doorzakken, moet maar op café gaan"

Schepen Danny Smessaert

Alcohol wordt niet goedkoper. "We willen het alcoholgebruik blijven terugdringen. Wie iets strafs wil drinken en daar niet méér voor wil betalen, moet op café gaan. We hebben het afgelopen half jaar gemerkt dat er dubbel zoveel alcoholvrij bier is gedronken. Er is ook een pak meer frisdrank verkocht", verklaart Smessaert de beslissing. 

In juni ging "Het Journaal" langs in het dienstencentrum in Eeklo. Die reportage kunt u hieronder herbekijken:

Videospeler inladen...

Meest gelezen