Al 40 tips over verdwijning Britta Cloetens, politie: "We zitten niet stil, we blijven zoeken"

Bij de politie zijn er al zo'n 40 tips binnengelopen over de verdwijning van Britta Cloetens. Gisteren was op één de derde en laatste aflevering te zien van de documentaire "De verdwijning van Britta Cloetens". De politie hoopt dat dé cruciale tip erbij zit: "We onderzoeken alle tips, we zitten niet stil."

In de laatste aflevering van "De verdwijning van Britta Cloetens" vertelt een van de speurders hoe frustrerend het is dat het lichaam van de jonge vrouw nooit gevonden is, ondanks intensieve zoektochten. De 25-jarige Britta werd negen jaar geleden vermoord, en haar moordenaar zit ook in de cel, maar na al die jaren is haar lichaam nog niet gevonden. 

Na de afleveringen zijn er telkens tips binnengestroomd bij de politie over de verdwijning. In totaal zijn er nu zo een veertigtal tips. "Dat zijn er veel", zegt Sarah Frederickx van de federale politie. "De ene tip is al wat concreter en waarschijnlijker dan de andere. Hoe dan ook gaan wij alle tips onderzoeken, want de kleinste tip zou zo maar eens de juiste kunnen zijn."

Wij onderzoeken alle tips, want de kleinste tip zou zo maar eens de juiste kunnen zijn

Sarah Frederickx - federale politie

"Mogelijk zit de cruciale tip ertussen, we hopen daar uiteraard hard op", benadrukt Frederickx. "We onderzoeken de tips nu één voor één, om te kijken wat de waarde ervan is. We zitten niet stil, we blijven zoeken."

Meest gelezen