Belga/Aaron Bronckaers

Gezin uit Gingelom met baby van 5 maanden vast in hotel in Tenerife door coronavirus

In het hotel in Tenerife waar 118 Belgen in quarantaine zitten door het coronavirus, verblijft ook een gezin uit Gingelom. Aaron Bronckaers is er sinds maandag op vakantie, samen met zijn vrouw en zoontje van 5 maanden. 

Het gezin is afgelopen maandag toegekomen en merkte meteen dat er iets niet pluis was. "Maandagavond zijn we ingecheckt, maar toen we 's ochtends opstonden, stond er overal politie en het personeel had allemaal mondmaskers aan", zegt Aaron Bronckaers uit Gingelom. "Achteraf werden we naar onze kamer gestuurd en dan zijn dokters onze temperatuur komen meten."

Iedereen loopt hier rond met een mondmasker

"Iedereen loopt hier rond met een mondmasker en de eerste dagen was het restaurant gesloten. Nu is dat terug open. We merken dat het altijd hetzelfde personeel is, dus ik denk dat zij ook niet buiten mogen."

Baby te klein voor mondmasker

Ze mogen vrij rondlopen in het hotel, naar het zwembad gaan en ook het restaurant is open. Maar vooral voor de baby is het toch niet gemakkelijk: "Het is niet evident, want we kunnen hem moeilijk beschermen", gaat Aaron verder. "Hij kan geen mondmasker aandoen, want dat is groter dan zijn gezichtje. Dus we leggen hem in zijn wieg en leggen er dan een doek over. En we houden hem natuurlijk ver weg van andere gasten."

Onduidelijke communicatie

Het gezin uit Gingelom hoopt dat ze vroeger naar huis mogen komen, maar zeker zijn ze daar niet van: " We hebben gelezen dat een 100-tal mensen die maandagavond zijn aangekomen, vroeger mogen vertrekken. We hopen dat we daar bij zijn, maar ze kunnen dat hier niet bevestigen. Anders zitten we hier nog een tijdje vast."

Het gebrek aan informatie vindt het gezin uit Gingelom het moeilijkste: "We krijgen heel weinig informatie, we weten nog altijd niet wanneer we naar huis kunnen, dus het is niet ideaal."

Meest gelezen