Videospeler inladen...

130 hotelgasten in quarantaine op Tenerife mogen naar huis, onder wie 15 Belgen

Vijftien Belgische toeristen die in quarantaine zitten in een hotel op het Spaanse eiland Tenerife, mogen naar huis. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het gaat om mensen die maandag zijn aangekomen. Alles samen mogen 130 hotelgasten naar huis.

Hotel H10 Costa Adeje Palace op Tenerife is sinds dinsdag afgesloten van de buitenwereld. Een kleine 1.000 hotelgasten worden er in quarantaine gehouden nadat het coronavirus werd vastgesteld bij vier Italiaanse gasten. De man komt uit het noorden van Italië, waar al meer dan 200 besmettingen zijn geteld.

In het hotel verblijven ook 118 Belgen: 110 klanten van touroperator TUI, twee van Sunweb en zes van Corendon. Eerder werd gezegd dat ze wellicht nog tot 10 maart in het hotel moesten blijven.

Vervroegd

Nu blijkt dat 130 toeristen het hotel vervroegd mogen verlaten, onder wie 15 Belgen. Dat bevestigt woordvoerder Karl Lagatie van de FOD Buitenlandse Zaken. "Maar hoe en wanneer zij het hotel mogen verlaten, daarover hebben wij voorlopig nog geen uitsluitsel."

"Wij werden geïnformeerd door de Spaanse autoriteiten dat de gasten die na 24 februari zijn aangekomen en geen ziekteverschijnselen vertonen, het hotel mogen verlaten", voegt Lagatie eraan toe. 

Onduidelijkheid

Landgenoot Tim De Cauter is waarschijnlijk bij de 15 Belgen die het hotel mogen verlaten. De man uit Halle hoopt dat hij zo snel mogelijk weg kan uit het hotel.

Toen hij echter naar de ambassade belde, met de vraag of hij op de lijst stond van mensen die het hotel mogen verlaten, werd hij naar het hotel zelf doorverwezen. Maar daar bleken ze over geen lijst te beschikken.  

Carine Van Poucke uit Spiere-Helkijn, in West-Vlaanderen, zal nog langer in het hotel vastzitten, omdat ze voor maandag was ingecheckt.  Dat slechte nieuws te horen krijgen, was even slikken, zegt ze. "Toen we belden naar het consulaat, zeiden ze dat we tot 9 maart moeten blijven. En indien er een nieuw geval van het coronavirus opduikt, kan dat nog verlengd worden."

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen