Houtverkoop in Meerdaalwoud in Oud-Heverlee groot succes

De houtverkoop in het Meerdaalwoud in Oud-Heverlee is een groot succes geworden. 

De voorbije maand, van 20 januari tot en met 20 februari, organiseerde het agentschap Natuur en Bos voor de tweede keer een houtpark in het Meerdaalwoud van Oud-Heverlee.  Kandidaat-kopers konden de 220 boomstammen of stamstukken komen bezichtigen. 

Er kwamen in totaal 22 bedrijven af op de verkoop. De geïnteresseerde kopers waren voornamelijk lokale zagerijen en parketfabrikanten.  Er was ook een Nederlandse bouwer van windmolens bij en een beeldhouwer van houtsculpturen.  

De duurste houtsoort was de inlandse eik. De hoogste prijs bedroeg 865 euro per kubieke meter. Ook de Amerikaanse eik en beuk waren erg in trek. In totaal heeft de verkoop ruim 150.000 euro opgebracht en daar was Natuur en Bos erg blij mee.  Het grootste deel van de stammen wordt verwerkt in ons land en de buurlanden. 

Meest gelezen