Jonge striptekenaars krijgen kans in Marc Sleen Museum

In het Marc Sleen museum in de Brusselse Zandstraat gaan vanaf begin mei verschillende jonge striptekenaars aan de slag. Ze krijgen de kans om in het museum strips te bedenken en te tekenen.

De bedoeling is dat de bezoekers er in het museum kennis  kunnen maken met de manier waarop strips gemaakt worden. Jonge, pas afgestudeerde studenten van Sint-Lucas zullen er terecht kunnen om strips te bedenken en te tekenen. "We willen die jonge kunstenaars ook een kans geven om hun strips te laten publiceren", vertelt Catherina Kochuyt, de weduwe van Marc Sleen. "Er zijn echt grote talenten die geen kansen krijgen. We hopen dat we ze door deze kans te geven, ze een mooie carrière kunnen uitbouwen."

100 jaar Marc Sleen

Intussen worden de eerste voorbereidingen getroffen om van 2022 een feestjaar te maken in het Marc Sleen museum. Dan wordt de honderdste  verjaardag van de geboortedag van Marc Sleen gevierd. Nero en Marc Sleen zullen dan een jaar lang in de picture staan, zowel in Brussel, waar Sleen zijn tekencarrière begon, als in Hoeilaart waar hij woonde. 

Meest gelezen