Mondmaskers en handgels vliegen de deur uit

Sinds de uitbraak van het coronavirus is de vraag naar mondmaskers en handgels in ons land sterk gestegen. Vooral de laatste week stromen de bestellingen binnen bij de online apotheek Viata in Tessenderlo.

De online apotheek Viata verdeelt zo'n 25.000 farmaceutische producten in binnen- en buitenland.  Maar sinds deze week zijn het vooral bestellingen van mondmaskers, desinfecterende handgels en middeltjes tegen verkoudheid die bij het bedrijf uit Tessenderlo binnenlopen.  En dat heeft alles te maken met het coronavirus dat nu ook in Europa slachtoffers maakt.  

 

Sinds januari hebben we al geen voorraad mondmaskers meer
Gianni De Gaspari van Viata

Sinds deze week verkoopt Viata 10 keer zoveel desinfecterende handgels online.  "Momenteel kunnen we zelfs niet aan de vraag voldoen", zegt Gianni De Gaspari, "het zoekvolume ligt 100 keer hoger dan normaal".  En ook naar mondmaskers wordt er druk gezocht op de website van de online apotheek. Maar daar moet Viata de klanten teleurstellen. "Sinds januari hebben we daar geen voorraad meer van", zegt De Gaspari. Opvallend is dat klanten ook twee keer zoveel  middelen kopen die de weerstand verhogen of die helpen tegen verkoudheid.   

Meest gelezen