Na 15 jaar gaat jeugdhuis in Geraardsbergen weer open

Op vraag van de lokale jeugd opent jeugdhuis Jc Haslud in Ophasselt, deelgemeente van Geraardsbergen, na 15 jaar opnieuw zijn deuren. De jongeren wilden graag iets in de buurt, omdat ze een eind van huis moesten om zich met leeftijdsgenoten te kunnen amuseren. Ze stapten naar het bestuur van de stad Geraardsbergen en kregen groen licht voor een heropening. 

Jeugdhuis Jc Haslud sloot 15 jaar geleden, omdat er geen activiteiten meer waren en niemand was bereid het lokaal open te houden. Maar daar is nu verandering in gekomen: een kleine groep jongeren zet zich in voor het project.

“We waren met enkele leden van de Chiro aan het praten over het feit  dat er weinig te beleven valt voor jongeren in Ophasselt. Er zijn twee cafés, maar daar komt voornamelijk ouder volk iets drinken. Vaak moesten wij een kwartier met de auto rijden om ons te kunnen amuseren. Toen kwam het idee om iets met het leegstaand jeugdhuis te doen”, zegt Felix Pauwels, de kersverse voorzitter van het jeugdhuis. 

Renovatie

Pauwels en zijn vrienden gingen aankloppen bij het stadsbestuur van Geraardsbergen en kregen toestemming om het jeugdhuis te heropenen, op voorwaarde dat ze eerst de nodige renovaties zouden uitvoeren. Pauwels: “Alles moest opnieuw gedaan worden. De renovaties hebben  enkele maanden in beslag genomen. We zijn trots op het resultaat!"

Zaterdag om 17 uur heropent het jeugdhuis. Om te beginnen zal het elke vrijdag open zijn en bij speciale evenementen. Momenteel zitten er een 15-tal leden in de kerngroep.

Meest gelezen