Open brief naar De Lijn voor meer bussen naar Imeldaziekenhuis in Bonheiden

Er rijdt maar één bus per uur naar het Imeldaziekenhuis in Bonheiden en dat is volgens de gemeente en het ziekenhuis veel te weinig. Zij schreven een open brief naar De Lijn. De vervoersmaatschappij heeft nog niet gereageerd. 

De gemeente Bonheiden en het Imeldaziekenhuis hebben een open brief gestuurd naar vervoersmaatschappij De Lijn met de vraag om meer bussen in te voeren naar het ziekenhuis. Nu komt er maar één bus per uur. Dat is te weinig zeggen zowel het ziekenhuis als de gemeente.

“Heel wat mensen die naar het ziekenhuis komen zijn vaak mensen die minder mobiel zijn, of die geen auto hebben en te ver wonen om met de fiets te komen", zegt Bart Pardon, algemeen directeur van het Imeldaziekenhuis. Om iedereen vlot tot bij het ziekenhuis te krijgen, zijn er volgens Pardon meer bussen nodig. Jaarlijks komen er bijna 3.000 patiënten naar het Imeldaziekenhuis. Er werken meer dan 1.700 mensen.

Voorlopig is er nog geen reactie van De Lijn. 

Meest gelezen