Verkenning Omloop het Nieuwsblad wordt uitgesteld bij Quick Step: "Schrik dat onze mannen nog ziek zouden worden"

Er wordt slecht weer verwacht komend weekend en dus belooft het openingsweekend wielrennen onstuimig te worden voor de renners. Deceuninck-Quick Step ging donderdag de Omloop het Nieuwsblad verkennen maar de ploeg stelt dat nu uit tot vrijdag.

Donderdag zouden de renners van Deceuninck-Quick Step een deel van het parcours verkennen van de Omloop het Nieuwsblad. Die wedstrijd vindt zaterdag plaats. "De verkenning is geannuleerd omwille van de wind en het koude weer. We hebben schrik dat onze mannen nog ziek zouden worden op het laatste moment. We stellen de verkenning uit naar vrijdagochtend, een verkorte rit van 30 kilometer zodat ze toch nog eens de stenen hebben gevoeld", vertelt mecanicien Kurt Roose aan Radio 2 West-Vlaanderen.

Schrik dat onze mannen nog ziek zouden worden op het laatste

Kurt Roose

Moeten de fietsen ook aangepast worden aan het weer van komend weekend? "De fiets zal er wel tegen kunnen, wat extra olie op de ketting en die zal het wel overleven denk ik. Na de verkenning vrijdag gaan we geen grote aanpassingen meer doen aan de fiets, misschien de bandendruk wat aanpassen maar dat zien we dan wel", zegt Kurt Roose.

Meest gelezen