Stad Lier lanceert sensibiliseringscampagnes om rijden via ring te promoten 

De stad Lier wil dat mensen meer over de ring rijden in plaats van door de binnenstad. Uit een test van het stadsbestuur blijkt dat een rit door de stad altijd langer duurt dan een rit via de ring.

Lier lanceert sensibiliseringscampagnes om zijn inwoners over de ring te laten rijden in plaats van door de binnenstad. "In het informatieblad van de stad stond er al een oproep en binnenkort komen er ook affiches in de stad met de hashtag #ikpakdering. Zo willen we de mensen er bewust van maken dat het sneller is om via de ring te rijden dan door het centrum", zegt schepen voor Mobiliteit Bert Wollants (N-VA). 

Waarom rijden de mensen dan niet via de ring, als dat sneller is? "Het is vooral gevoelsmatig. Mensen hebben de indruk dat het in kilometers korter is via het centrum en daarom ook sneller. In praktijk is dat niet zo. Het kan ook te maken hebben met de werken op de ring een jaar geleden. Toen was het daar inderdaad een stuk moeilijker. De werken zijn ondertussen gedaan, maar de inwoners zijn door centrum blijven rijden", aldus Wollants.

Inwoners hebben de indruk dat het in kilometers korter is via het centrum en daarom ook sneller. In praktijk is dat niet zo

Bert Wollants, schepen voor Mobiliteit

"We hebbben als test zelf routes gereden om na te gaan hoe het juist zit. We zijn zowel door de stad als via de ring gereden.  En bij dat laatste ging het altijd sneller. Zelfs 's avonds, wanneer er weinig verkeer is in de stad. Bovendien is er in de stad een zone 30, terwijl je op de ring 70 kilometer per uur kan rijden."

Binnenkort zal de doorgang door de stad ook moeilijker worden. Over twee weken starten er werken aan de Grote Markt.

Meest gelezen