Schietpartij in Roeselare was gevolg van mislukte drugsdeal: ondertussen ook tweede verdachte aangehouden

De verdachte van de schietpartij in Roeselare waarbij een dodelijk slachtoffer viel, blijft aangehouden. Er is ondertussen ook een tweede verdachte aangehouden. Volgens het parket gaat het om een uit de hand gelopen drugsdeal. 

In de Weststraat in Roeselare werd dinsdagavond een 19-jarige man uit Roeselare doodgeschoten. Diezelfde avond werd een 20-jarige verdachte uit Roeselare opgepakt op verdenking van moord.

Volgens het parket werden er ook nog twee andere verdachten opgepakt. Het gaat om een meerderjarige uit Brugge en een minderjarige. "Er zijn sterke aanwijzingen dat de feiten kaderen in een mislukte ripdeal", laat het parket weten. Dat betekent dat de kopers niet hebben willen betalen voor de drugs. "De verdachten van de ripdeal betreffen het slachtoffer van de schietpartij en drie anderen."

Ook voor deze poging tot afpersing werd een gerechtelijk onderzoek gevorderd. De twee meerderjarigen werden door de onderzoeksrechter aangehouden, de minderjarige werd door de jeugdrechter in Everberg geplaatst. In het belang van het onderzoek wil het parket geen verdere details geven over de feiten.

Meest gelezen