Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

School uit Wemmel annuleert sneeuwklassen naar Lombardije

De Franstalige gemeentelijke basisschool van Wemmel heeft samen met de gemeente beslist om de geplande sneeuwklassen naar Lombardije, in Italië te annuleren. Dat heeft alles te maken met de onrust rond het Corona-virus.

"Het ministerie van onderwijs in Italië heeft een negatief advies gegeven voor skireizen naar Italië en daarom hebben we beslist om het zekere voor het onzekere te nemen en de sneeuwklassen af te blazen", zegt burgemeester Walter Van Steenkiste van Wemmel.  "Je mag er misschien van uitgaan dat kinderen het Corona-virus wel aankunnen, maar als ze dan ergens verzeild raken waar er een lockdown is en kinderen daar twee of drie weken in quarantaine moeten blijven, dan is dat voor 12-jarigen niet evident", zegt de burgemeester nog. 

De kinderen waren wel teleurgesteld, maar er wordt gewerkt aan alternatieven.

Walter Van Steenkiste - Burgemeester Wemmel

"De kinderen van de school keken enorm uit naar de sneeuwklassen en zijn dan ook enorm teleurgesteld over de afgelasting. We werken nu aan een alternatief binnen of buiten onze gemeente,  in ieder geval in eigen land. De kinderen zullen een ander lesprogramma krijgen, maar dat moeten we nog uitwerken", besluit burgemeester Van Steenkiste.

Meest gelezen