2018 Invision

Steven Spielberg zal nieuwe "Indiana Jones"-film niet regisseren

Steven Spielberg zal de nieuwe "Indiana Jones"-film niet regisseren. Dat weet het Amerikaanse filmblad Variety. Spielberg blijft wel aan boord als producer van de film. Volgens een bron dichtbij de filmmaker zou hij plaats willen maken voor een jongere regisseur. Hoofdrolspeler Harrison Ford blijft wel de titelrol vertolken. 

Filmproducent Disney kondigde in 2016 aan dat er een vijfde "Indiana Jones"-film zou komen, met Harrison Ford als hoofdrolspeler en Steven Spielberg als regisseur. Normaal gezien had de film afgelopen zomer al in de zalen moeten komen, maar ondertussen werd de deadline al twee keer opgeschoven. De meest recente releasedatum was juli 2021, maar met deze regisseurswissel zou die opnieuw kunnen worden uitgesteld.

Harrison Ford zei onlangs dat de opnames van de vijfde "Indiana Jones"-film binnen een tweetal maanden zouden beginnen, maar dat er nog problemen waren met de planning en het scenario. "We zijn vastberaden om het goed te krijgen, voordat we starten", zei hij. 

Het komt als een verrassing dat Spielberg zich nu terugtrekt als regisseur. Tot nog toe heeft hij alle films in de reeks geregisseerd. Hij heeft ook veel van zijn succes te danken aan "Indiana Jones". De eerste drie films dateren van de jaren 80. In 2008 verscheen de vierde film, "Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull".

Variety weet ook dat er momenteel onderhandeld wordt met James Mangold om de regie over te nemen. Mangold is bekend van de Oscarwinnende film "Ford v Ferrari" en "Logan", een film in de reeks over superheld Wolverine. 

Meest gelezen