Foto: Radio 2

Ternat verdedigt bomenkap na protest: "Bomen waren ziek"

Op sociale media is er heel wat kritiek gekomen op het feit dat oude bomen worden geveld in Ternat. Ook het gemeentebestuur betreurt de bomenkap. Maar uit onderzoek bleek dat de bomen er heel slecht aan toe waren en het risico op ongevallen was te groot. 

Begin vorig jaar al meldde een externe boomdeskundige dat de beuken langs de Statiestraat in het Kruikenburgpark er enorm slecht aan toe waren.  "Veel bomen waren al afgestorven en de andere bomen zouden snel volgen", staat in een verslag. "Veel bomen waren rot vanbinnen waardoor ze bij de minste windstoot zouden omvallen." 

Jammer, maar het zou erger zijn mocht er een zware tak op een schoolkind vallen

Michel Vanderhasselt, burgemeester Ternat

"Enkele maanden geleden heb ik dan ook het bevel gegeven om de bomen te kappen en dat voor de veiligheid", zegt burgemeester Michel Vanderhasselt. "De bomen liggen dichtbij een school, ik wou geen risico's nemen." En daarop kwam veel kritiek. "Ik begrijp de misnoegde reacties en ook wij vinden het jammer", zegt de burgemeester. "Maar het zou erger zijn mocht bij de volgende hevige wind een zware tak op een schoolkind vallen. Tijdens storm Ciara viel er al een zware tak op een geparkeerde auto. Wij willen erger voorkomen." 

Meest gelezen