Foto: Kortenaken

De Velpe in Kortenaken treedt opnieuw buiten haar oevers: "Kennen het probleem, maar kunnen weinig doen" 

De hevige regen en smeltende sneeuw van de voorbije dagen zorgt in Kortenaken voor problemen. De Velpe, een zijrivier van de Demer, is er buiten haar oevers getreden. Het is niet de eerste keer dat de rivier overstroomt.

In Kortenaken zijn na de sneeuwval en regenbuien van de voorbije dagen enkele straten afgesloten. Het gaat om de Nieuwstraat in Hoeleden en de Kapelstraat in Ransberg. Op die plaatsen is de waterstand van de rivier zo hoog dat de Velpe is overstroomd en de straten blank staan. 

We kennen het probleem, maar we kunnen helaas niet veel meer doen dan het wachtbekken openzetten

Stefaan De Vos, burgemeester Kortenaken

Het is niet de eerste keer dat De Velpe daar buiten haar oevers treed. "We kennen het probleem al jaren, het gebied is gelegen in een kom en we weten dat het zeer gevoelig is voor overstromingen", zegt burgemeester Stefaan De Vos. "Maar we kunnen niet veel doen, alleen zorgen dat de wachtbekkens in Kortenaken en Halen op tijd opengezet worden. Maar intussen hebben we wel twee straten afgesloten voor het verkeer. Gelukkig staat er maar een huis." Het gemeentebestuur hoopt in de toekomst toch nog een oplossing te vinden voor de overstromingen.

Meest gelezen