WAAK

Maatwerkbedrijf WAAK uit Kuurne op zoek naar "coronavrije" grondstoffen en klanten

Maatwerkbedrijf WAAK uit Kuurne wil de oorsprong nagaan van zijn grondstoffen. WAAK maakt kabeltrossen, maar sommige onderdelen daarvan komen mogelijk uit landen waar het coronavirus aanwezig is. Als dat zo zou zijn, dan wil het maatwerkbedrijf die niet gebruiken. Ze wel gebruiken zou de productie in gevaar brengen, klinkt het.

Bij WAAK werken 2.000 mensen met een beperking. 650 van hen maken elektrische kabelbomen, dat zijn trossen met kabels. WAAK levert aan producenten van wasmachines en auto's en wil, ondanks het oprukkende coronavirus, probleemloos kunnen blijven produceren.

Om dat mogelijk te maken brengt het bedrijf nu de oorsprong van elke grondstof in kaart. "Wij kunnen het ons niet permitteren dat de productie op een of andere manier beïnvloed wordt", zegt directeur Tim Vannieuwenhuyse. "Stabiliteit is belangrijk in een maatwerkbedrijf. Onze mensen leveren een goede kwaliteit als alles in een goed ritme en in de juiste volgorde gebeurt. 

"Coronavrije" klanten

Het zou bijvoorbeeld kunnen dat een grondstof via een tussenstap toch uit China komt. Dan is het goed om een evenwaardig alternatief te hebben. Want het coronavirus zet niet alleen de productie in China op de helling, het betekent ook dat de toevoer in gevaar komt.

Anderzijds bestaat ook de kans dat een afnemer als gevolg van het coronavirus de productie moet stilleggen, waardoor WAAK met een overschot zit. Om die reden gaat het bedrijf ook op zoek naar andere klanten. WAAK heeft klanten in 25 Europese landen.

Meest gelezen