Videospeler inladen...

Wall Street in vrije val door coronavirus: op weg naar slechtste week sinds de crisis

De aandelenbeurzen in New York zijn in vrije val geraakt door zorgen over het oprukkende coronavirus. De belangrijkste beursindexen verloren deze week al meer dan 10 procent. Wall Street beleefde sinds de crisis in 2008 niet meer zo'n slechte week.

Het coronavirus speelt de beurzen deze week zwaar parten. In Amerika is de Dow-Jonesindex vandaag 4,4 procent lager gesloten op 25.766,64 punten. Dat is 1,191 punten lager dan bij beursopening en meteen het grootste verlies ooit in punten.

De breed samengestelde S&P 500-index verloor ook 4,4 procent tot 2.978,76 punten en de Nasdaq composite-index speelde 4,6 procent kwijt op 8.566,48 punten. De drie beursindexen zijn onderweg om hun slechtste week mee te maken sinds de uitbraak van de financiële crisis van 2008-2009.

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) laat intusssen weten dat de uitbraak van het virus tot flinke verstoringen in de aanvoer van handelswaar vanuit met name Azië zal leiden. Daardoor zal de afname van de wereldhandel de komende maanden waarschijnlijk doorzetten.

Meest gelezen