Morgen schrikkeldag: 756 West-Vlamingen vieren na 4 jaar nog eens verjaardag

Er zijn morgen, op de schrikkeldag 29 februari, 756 jarigen in West-Vlaanderen. Het wordt een bijzondere dag voor hen, want ze kunnen maar om de vier jaar op hun geboortedag hun verjaardag vieren. 

Verjaren op 29 februari heeft zijn voor- en nadelen. "Je blijft langer jong", lacht Krist Beirens uit Oudenburg. Morgen wordt hij 56, maar het is nog maar de 14de keer dat hij zijn verjaardag viert. "Ik ben nog maar juist aan het puberen", grapt hij.

Toch heeft het vooral nadelen. "Vooral als kind dan", getuigt Krist. "Ik vond het vervelend om niet op mijn eigenlijke geboortedag te kunnen vieren. Op de lagere school werd dat nog eens extra duidelijk omdat ik, buiten de schrikkeljaren om, altijd twee dagen mijn verjaardagskroontje moest dragen."

Meest gelezen