Videospeler inladen...

Aangiftes doen bij de politie Carma kan vanaf volgende week via een virtueel loket

Wie in Houthalen-Helchteren of Bree een aangifte wil doen bij de politie, zal vanaf volgende week een agent voor zich krijgen die op een àndere locatie zit. Maar het zal wel lijken alsof die er echt is, dankzij een speciale technologie.

Als je bijvoorbeeld een diefstal of een verlies van je papieren wil aangeven, dan kom je terecht bij een inspecteur die in Genk zit. Via het scherm kan je met hem een gesprek voeren. Op die manier wordt meer personeel vrijgemaakt om de baan op te gaan. Korpschef Frank Mulleners: “Op 2 maart starten we ermee, maar dit jaar nog willen we in de andere gemeenten ook zo’n loket hebben. In totaal komen er 10 posten in 8 verschillende gemeenten.”

Primeur

Het virtueel politieloket zou een wereldprimeur zijn. De toepassingen in de toekomst zijn bijna onbeperkt. Het kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden op festivals. Ook het parket heeft interesse om verdachten die in een commissariaat zitten op deze manier te ondervragen. 

Bekijk hier de reportage uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen