STG / Reporters

Huisartsen roepen op: "Kom niet op consultatie als je denkt besmet te zijn met coronavirus, maar bel ons op"

De huisartsen uit de regio Kortrijk, Waregem en Menen doen een opvallende oproep: wie in de komende dagen denkt het coronavirus te hebben, moet vooral niet op consultatie komen. Blijf gewoon thuis en bel de huisarts, luidt de boodschap.

Tot nu toe is er nog maar 1 Belg besmet met het coronavirus, een man die in China woont en werkt en uit dat land is gerepatrieerd. Hij maakt het ondertussen weer goed en is ontslagen uit het ziekenhuis. Maar het is niet ondenkbaar dat nog meer landgenoten besmet raken nu het virus Europa heeft bereikt.

De artsen uit de regio Menen, Kortrijk en Waregem spelen daar nu al op in.  Ze roepen hun patiënten op om niet zomaar op consultatie te komen als ze denken met het coronavirus besmet te zijn. Dokter Alexander Seurinck: "Stel dat zo iemand in de wachtzaal zit en hoest, dan kan die ook andere patiënten besmetten. Je kan dus beter gewoon eerst bellen."

Wie besmet is en hoest in de wachtzaal kan ook andere mensen besmetten

Dokter Alexander Seurinck

Mogelijke risicopatiënten zijn mensen die net op reis zijn geweest in een gebied waar het virus verspreid zit, in contact zijn geweest met iemand die mogelijk besmet is en last hebben van koorts, ademhalingsproblemen en hoesten.

Koen Wauters legt in "Het Journaal" uit wat de verschillen zijn tussen de griep en het coronavirus:

Videospeler inladen...

Meest gelezen