Videospeler inladen...

Brussels Airlines schrapt 30 procent van vluchten naar Noord-Italië door impact coronavirus op ticketverkoop

Brussels Airlines schrapt voor de komende twee weken 30 procent van de vluchten van en naar Noord-Italië. Er zijn door het coronavirus namelijk steeds minder mensen die tickets boeken voor Europese vluchten. Verder onderzoekt de grootste luchtvaartmaatschappij in ons land ook of ze beroep kan doen op maatregelen als tijdelijke economische werkloosheid en neemt het geen nieuw personeel aan.

De grootste luchtvaartmaatschappij van het land Brussels Airlines schrapt een aantal vluchten op een aantal Italiaanse bestemmingen. Door het coronavirus boeken mensen steeds minder tickets voor Europese vluchten en met die maatregel hoopt de luchtvaartmaatschappij het verlies te beperken.

Vooral minder vluchten naar Italië

Vooral vluchten van en naar Italië zijn het zwaarst getroffen. In Italië zijn al meer dan 500 mensen besmet met het virus en dat aantal blijft maar stijgen. Daarom worden vluchten van en naar Milaan Linate en Milaan Malpensa, Rome, Venetië en Bologna voor de komende twee weken verminderd. In totaal wordt 30 procent geschrapt.  

Omdat het personeel van Brussels Airlines minder kan werken onderzoekt Brussels Airlines ook bijkomende economische maatregelen, zoals tijdelijke technische werkloosheid. Bovendien heeft het bedrijf ook besloten haar aanwervingsstop uit te breiden naar het hele bedrijf.

Meer informatie?

Passagiers van wie de vlucht wordt geannuleerd, worden omgeboekt op andere beschikbare vluchten of kunnen kiezen voor volledige terugbetaling indien ze niet meer willen reizen. Meer informatie is beschikbaar op de website van Brussels Airlines.

Bekijk hier het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Bekijk hier een laatste stand van zaken door Riadh Bahri: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen