© VRT Joost Joossen

Na het weerbericht, nu ook het "verkeersbericht": affiches met weerman Frank Deboosere informeren over wegenwerken

Vanaf begin maart is Frank Deboosere de mascotte van een grote campagne van het Agentschap Wegen en Verkeer. Die roept weggebruikers op om zich te informeren voor ze achter het stuur kruipen. Maart is traditioneel de maand waarin Wegen en Verkeer mensen sensibiliseert over te verwachten werkzaamheden. De weggebruikers zullen echt niet naast de weerman kunnen kijken, hij verschijnt op honderden affiches onder de titel "Verkeersbericht".

Bedoeling is ook om enkele weken voor een werf begint, nog extra affiches te plaatsen in die regio. Geotargeting heet dat. Naast de affiches komen er radiospots en een onlinecampagne.  

Frank Deboosere neemt enthousiast deel. "Een vlot verloop van het verkeer is ontzettend belangrijk", zegt hij, "ik heb niet geaarzeld om mijn medewerking te verlenen." Frank is een bekende voorstander van een gediversifieerde aanpak van vervoersmodi. Dat is ook belangrijk voor het klimaat.

Zelf fietste Deboosere vele jaren van zijn woonplaats naar de VRT. "Wie goed geïnformeerd is, kan op tijd uitzoeken hoe het zit met het openbaar vervoer naar zijn of haar bestemming, en of de fiets een alternatief is. Daar worden we allemaal beter van", zegt hij. Meer informatie vindt u hier en daar.

Meest gelezen