Radio 2

Gemeentediensten Maldegem komen naar centrum. Burgemeester Van Hulle: “Zo ligt alles slechts 50 meter uit elkaar”

De verschillende gemeentediensten van Maldegem komen dichter in het centrum te liggen. Nu moet je enkele kilometers rekenen om bijvoorbeeld van het OCMW naar het gemeentehuis te gaan. De gemeente zal het Huis Wallyn en het Sint-Annakasteel gebruiken voor hun diensten. “De diensten zullen 50 meter van elkaar liggen in plaats van enkele kilometers”, zegt burgemeester Bart Van Hulle (Open VLD).

Maldegemnaren zullen in de toekomst de auto niet meer nodig hebben om van de ene gemeentedienst naar de andere te gaan.

Meer efficiëntie en klantvriendelijkheid

Momenteel liggen de drie locaties verspreid uit elkaar. “De locaties liggen kilometers uit elkaar, dat is echt niet efficiënt”, zegt burgemeester Van Hulle. De gemeente wil de efficiëntie verhogen en brengt daarom de dienstverlening naar het centrum van Maldegem. Alles zal in de toekomst ondergebracht zijn in het gemeentehuis, het Huis van Wallyn en het Sint-Annakasteel. “Die gebouwen liggen zo’n 50 meter van elkaar, een hele verbetering dus.”

Geen wachtrijen tijdens renovatie

De nieuwe gebouwen moeten eerst nog gerenoveerd worden. “Dat is natuurlijk een serieuze investering, maar dat weegt niet op tegen de klantvriendelijkheid en de efficiëntie die we in de plaats krijgen.” De gemeente hoopt tegen 1 januari 2022 klaar te zijn met de veranderingen.

Ondertussen pakt het gemeentebestuur de lange wachtrijen aan de loketten aan. “Je zal vanuit je luie zetel een afspraak kunnen boeken. Zo moet je niet lang aanschuiven bij onze diensten maar zitten wij netjes op je te wachten.” Vanaf 1 april kan je een afspraak maken op het gemeentehuis.

Meest gelezen