Groot deel Oost-Vlaanderen zit een tijdlang zonder stroom

Een stroompanne zette een groot deel van Oost-Vlaanderen zonder stroom deze namiddag. Door een nog onbekende reden waren verschillende transformatorstations uitgevallen en was er zo’n 20 minuten lang geen stroom in Merelbeke, Melle, Oostakker, de haven van Gent en Lokeren.

De stroompanne duurde een kleine 20 minuten, zegt David Callens van Fluvius. “Het was een vrij groot gebied dat zonder stroom zat, maar het duurde niet lang.” In de regio van Merelbeke, Melle, Oostakker, de haven van Gent en zelfs in Lokeren ging het licht even uit. “Het kan zijn dat enkele bedrijven nog even zonder stroom zitten, dat is omdat ze zelf hun klantencabine nog opnieuw moeten inschakelen.” Wat de oorzaak is van de stroompanne is nog niet bekend.

Bedrijven in het donker

Ook bij Volvo Cars viel de stroom even weg en dat zorgt toch voor hinder. “De stroompanne heeft niet zo lang geduurd, maar het duurt toch nog enige uren voor we het hele bedrijf terug opgestart krijgen”, zegt Barbara Blomme van Volvo Cars.

Michael Ringoir werkt bij Meet-District in Gent voor hem was het een meevaller, want zo hij kon vroeger naar huis: “Iedereen was bezig op de computer wanneer plots alle schermen zwart werden. Al snel bleek dat het probleem groter was dan bij Ghelamco alleen.” Er zat niets anders op dan naar huis te gaan. “Ik kon niet meer werken, maar de slagboom bleef ook dicht. Gelukkig hebben ze dat vanuit Ghelamco snel opgelost en hebben ze de slagbomen manueel opengezet.”

Meest gelezen