Kermisjetons als beloning voor bewegende kinderen  in Rijkevorsel

Rijkevorsel gaat kinderen die te voet of met de fiets naar school komen, belonen met jetons. Die kunnen ze dan gebruiken op kermissen in de gemeente. "We hopen dat niet alleen de kinderen, maar ook de ouders hierdoor meer gaan bewegen", zegt schepen Nathalie Cuylaerts.

Kinderen die in Rijkevorsel met de fiets of te voet naar school komen, krijgen daar jetons voor. Die kunnen ze dan later gebruiken op de kermissen in de gemeente. Met dit initiatief wil de gemeente kinderen meer laten bewegen. "Dat zal ook effect hebben op de ouders", zegt schepen Nathalie Cuylaerts. "Als kinderen met de fiets komen, zullen zij ook gaan bewegen, want zij willen natuurlijk hun kinderen op de veiligste manier naar school brengen."

Kinderen die in Rijkevorsel wonen, kunnen ook jetons verdienen door te voet of met de fiets naar de bibliotheek te gaan. Ook in Bonheiden bestaat er een gelijkaardig systeem.

Meest gelezen