Tefaf

Kunstbeurs TEFAF in Maastricht neemt extra maatregelen door coronavirus

Donderdag gaat de internationale kunstbeurs TEFAF in Maastricht van start. Daar komen ieder jaar zo’n 70.000 kunstliefhebbers uit heel de wereld naar toe. Maar omwille van het coronavirus neemt de organisatie dit jaar extra veiligheidsmaatregelen. 

De organisatie van TEFAF wil, vanwege het coronavirus én de vele internationale bezoekers van de beurs, geen risico's nemen. Poetsploegen zullen daarom extra schoonmaken tijdens de beurs en op verschillende plaatsen worden toestellen geplaatst om de handen te ontsmetten. De hulpdiensten die sowieso op de beurs aanwezig zijn, hebben extra informatie gekregen over het virus. Ook zullen de organisatoren contact houden met het universitaire ziekenhuis van Maastricht.

Beslissing

Voorlopig gaat TEFAF gewoon door. Maar het is aan de burgemeester om daarover de eindbeslissing te nemen. Zij zal hierover overleggen met Volksgezondheid en met de veiligheidsraad van Zuid-Limburg. De kunstbeurs opent volgende week, maar kunsthandelaren uit de hele wereld zakken nu al af naar Maastricht om alles voor te bereiden. 

Meest gelezen