Radio 2

Kuurnenaars zetten gemeente in de verf voor Kuurne-Brussel-Kuurne

Kuurne zal zondag niet onopgemerkt voorbij gaan tijdens de uitzending van de wielerwedstrijd Kuurne-Brussel-Kuurne.  Een aantal inwoners en instellingen hebben boodschappen op hun dak geschilderd. Ze willen hun gemeente letterlijk in de verf zetten wanneer er tijdens de uitzending helikopterbeelden worden getoond. 

Een aantal kuurnenaars zijn niet te spreken over de live-uitzending van Kuurne-Brussel-Kuurne vorig jaar. Toen kwam vooral Kortrijk in beeld terwijl de gemeente Kuurne meer bijdraagt aan de wedstrijd dan buurstad Kortrijk. Dat moet dit jaar anders. Een aantal inwoners en instellingen schilderden boodschappen op hun dak in de hoop dat die eruit zullen springen wanneer er beelden vanuit de helikopter worden uitgezonden. 

Competitie binnen de competitie

Burgemeester Francis Benoit (CD&V) haalde de inspiratie bij De Ronde van Vlaanderen en de Tour de France. "Daar zie je wel vaker dat ze opvallende dingen doen in het landschap om goed in beeld te komen. De wedstrijd heet dan wel Kuurne-Brussel-Kuurne, maar dat wordt steeds vaker afgekort tot KBK en meer en meer mensen grappen dat die K dan wel op Kortrijk zal slaan. Maar wij zijn ezels, koppigaards, en organiseren nu een competitie binnen de competitie."

(lees verder onder de foto) 

Radio 2

In het woonzorgcentrum Heilige Familie schilderden ze in zwarte verf "Welkom in Ezelgem" op het dak van één van de oudere gebouwen. "Dit gebouw wordt binnenkort afgebroken", vertelt Elke die er werkt, "het kon dus weinig kwaad. Ik snap wel dat Kortrijk regelmatig in beeld komt, de Broeltorens, de Leieboorden, dat zijn mooie plekjes. Maar ook onze gemeente wil én mag gezien worden."

Naast de beschilderde daken komen er ook twee reuzen op het marktplein. Eén bewoner bouwde ook al een grote tribune die zeker moet opvallen vanuit de lucht. 

Meest gelezen