Manfred Sellink stopt als directeur Museum Schone Kunsten Antwerpen

In Antwerpen stapt Manfred Sellink (°1962) op als directeur van het museum voor Schone Kunsten. Dat schrijft Gazet van Antwerpen op haar site. Het ontslag gebeurde in overleg met de raad van bestuur, die Sellink dankt voor zijn jarenlange inzet.  

Manfred Sellink heeft al een tijd rugklachten, maar zijn ontslag zou daar los van staan. Carmen Willems is intussen als waarnemend directeur aan de slag om onder meer de werkzaamheden aan het museum op te volgen. Het  museum is al jaren dicht voor een grondige renovatie die veel langer aansleept dan gepland. Er doken tijdens het werk allerlei structurele problemen aan het gebouw op. Maar ook daar heeft het afscheid van Manfred Sellink niets mee te maken.  

Groot kenner van Bruegel en andere oude schilders

Het ontslag gebeurde in onderling overleg tussen Sellink en de vrij nieuwe raad van bestuur van de VZW die het Antwerpse museum leidt. De 2 partijen hebben afgesproken om niet te communiceren over het ontslag. Voorzitter Luk Lemmens, ook provinciaal gedeputeerde voor N-VA, wil alleen kwijt "dat er geen draagvlak meer is voor Sellink". Dat kan wijzen op problemen binnen de werking van het museum.

Manfred Sellink is vooral bekend van de grote Bruegel-tentoonstelling in Wenen, ruim een jaar geleden. Daar kwamen 450.000  mensen op af, een record. Sellink was directeur van het KMSKA sinds eind 2014, hij had een contract tot 2030.  

Meest gelezen